START A PETITION 27,000,000 members: the world's largest community for good
START A PETITION
x
Jul 18, 2013

Focus:Animal Welfare
Action Request:Volunteer
Location:Netherlands

Update over Gozer, Gaby & hun pups die in juni vrij gegeven zijn door justitie.

Op 28 juni zijn de vier herdershonden Gozer en Gaby en hun pups King en Dana aan de werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden overgedragen door de opslaghouder in opdracht van Dienst Regelingen. De opslaghouder wilde Gozer, de vader van King en Dana, niet herplaatsen. Gozer werd daar als een gevaarlijke hond beschouwd, waardoor hij het grootste deel van het jaar dat hij daar verbleef, in isolatie doorbracht. Het was óf euthanasie voor Gozer óf verkocht worden aan een trainer als werkhond voor beveiliging waarna hij naar het buitenland zou verdwijnen met onbekende bestemming. Ook bij de overige familieleden vreesden wij dat ze als werkhond verkocht zouden worden.

De afgelopen weken heeft gedragstrainer Margje Koster bijna dagelijks Dana, Gozer en Gaby bezocht en een vertrouwensband met ze opgebouwd en met ze gewandeld en getraind. Margje vindt de hond Gozer, die het grootste deel van de tijd in de opslag geïsoleerd heeft gezeten en die de opslaghouder onplaatsbaar achtte en gevaarlijk, een heerlijke hond. Ze ziet veel frustratie in hem, maar absoluut geen kwaad. Ze kan alles met hem doen, met hem kroelen en hem zelfs op zijn kop kussen. Als ze weg gaat vindt hij dat nog altijd problematisch, maar ze heeft hem nu al zover dat hij blijft zitten totdat ze de kennel uit is. Hij scheurt niet meer in haar broek. Hij is heel gauw moe van een wandeling omdat hij helemaal niets gewend meer is.
Het is heel tragisch dat nu opnieuw weer moet blijken dat de hond verkeerd beoordeeld is door zowel de opslaghouder als de tester. Tragisch omdat deze hond die heel wat goeds in zijn mars heeft hierdoor bijna een jaar heeft vastgezeten grotendeels in isolatie dat hem als hond uit een werklijn alleen maar meer gefrustreerd maakte.
Gozer is zeker geen doetje en alleen geschikt voor iemand met kennis van herders. Maar gevaarlijk is hij niet. 

Inmiddels zijn we een paar weken verder en is King de zoon van Gozer en Gaby al herplaatst bij mensen die helemaal voor hem gaan.

Gozer (2,5 jaar) en Gaby (8 jaar)  zitten nog in een asiel voor herplaatsing. In het asiel waar Gozer nu zit wordt deze hond met karakter zowel geaccepteerd als gerespecteerd en wordt hij vier keer per dag uitgelaten. Het gaat daardoor erg goed met beide honden. Ze zoeken allebei nog een baas die verstand heeft van herders en ze een huis en vooral veel liefde wil geven. Ben je geïnteresseerd, lees dan meer over hen op onze website www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl en op facebook https://nl-nl.facebook.com/hulpinbeslaggenomenhonden waar je foto’s en filmpjes kunt zien. Mocht je een van hen een huis willen geven neem dan via de email contact met ons op: margje@hondengedragscentrum.nl  en hulpinbeslaggenomenhonden@hotmail.com

Liefdevol thuis gezocht voor jonge Duitse herder Dana

Dana is een jonge herderteef en een pup van Gaby en Gozer. Ze is afgelopen 30 mei 1 jaar geworden en heeft een half jaar in de opslag gezeten vanwege verwaarlozing.

Dana is een onzekere hond die vooral een eigen baasje zoekt. Ze wil heel graag alles met haar mens samen doen. Knuffelen, wandelen en spelen, het maakt haar niet uit, als je het maar met haar samen doet.

Dana heeft nog niet zo goed door hoe een hond zich hoort te gedragen. Eigenlijk is ze een pupje in een volwassen lijf. Ze hapt nog weleens in je handen en springt op. Ze weet niet zo goed hoe ze om moet gaan met nieuwe situaties en zoekt dan steun. Het is belangrijk dat ze die steun krijgt van een rustig persoon die haar echt kan begeleiden om een stabiele hond te worden. Rust is hier echt het toverwoord.

Dana is afwachtend naar honden en katten, ze vindt ze met name heel spannend. Soms kan ze echt lelijk doen tegen een andere hond, maar als ze er oog in oog mee staat weet ze zich even geen raad. Ze is even samen geweest met een klein hondje, maar dat ging niet zo goed.

Dana zit nog steeds in een pension maar vanwege de zomerdrukte kan ze daar niet lang blijven. Wij zoeken dus met spoed een gastgezin voor haar of natuurlijk nog liever een goed huis waar ze voorgoed mag blijven. Op de site www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl vindt je meer informatie over Dana en waar een nieuwe eigenaar aan moet voldoen. Op facebook https://nl-nl.facebook.com/hulpinbeslaggenomenhonden kan je diverse filmpjes van haar zien; ze is een schat van een hond die heel graag een lieve baas wil hebben. Wil je meer weten over Dana of kennis maken?

Neem dan contact op met Margje Koster via margje@hondengedragscentrum.nl  en

hulpinbeslaggenomenhonden@hotmail.com , tel 06-40709218

Gastgezinnen gezocht
Voor honden zoals Dana die uit de opslag komen zijn we op zoek naar gastgezinnen.
De honden die uit de opslag komen zijn vaak al maandenlang niet meer gewend aan een normaal leven. Voor de opslag hebben ze vaak ook al het een en ander meegemaakt.
De honden kunnen een muilkorf- en aanlijnplicht hebben, maar dit is niet altijd het geval. In bijna alle gevallen gaat het om herders of stafford-achtigen.

We zoeken gastgezinnen die weten wat het is om te zorgen voor een hond die opnieuw van alles moet leren. Bijvoorbeeld het omgaan met andere honden, maar ook het leven in een huis. Je moet dus wel het één en ander van honden afweten.

Mocht je interesse hebben om als gastgezin voor ons te fungeren, neem dan contact op via margje@hondengedragscentrum.nl of hulpinbeslaggenomenhonden@hotmail.com
We werken met een contract voor gastgezinnen. De kosten voor voer, dierenarts en andere noodzakelijke kosten worden (na overleg) vergoed.
 

Steun ons

Wil je ons op een andere manier helpen dan kan dat door een gift te storten op Triodos bank 254714625 t.n.v. Comité Dierennoodhulp te Amsterdam onder vermelding van ‘gift voor Werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden’. Iedere gift hoe klein ook is welkom en gaat voor honderd procent naar hulp voor in beslaggenomen honden. Met je bijdrage help je de werkgroep met de onkosten die zij moet maken voor deze honden zoals pensionkosten, dierenarts, vervoerskosten, training en vergoeding onkosten gastgezinnen. Comité Dierennoodhulp waar de werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden een initiatief van is heeft de ANBI status is geheel non-profit. Het Comité heeft geen betaalde krachten in loondienst, krijgt geen subsidie en werkt slechts met vrijwilligers die met liefde hun tijd en energie steken in het werken aan een betere wereld voor dieren.

Visibility: Everyone
Posted: Thursday July 18, 2013, 5:42 am
Tags: herder donatie honden vrijwilligers gastgezin herplaatsen [add/edit tags]

Group Discussions
Comments
Or, log in with your
Facebook account:

Author

Margje Koster
female ,
Dordrecht, Netherlands
MARGJE'S SHARES
No shares


SHARES FROM MARGJE'S NETWORK
No shares


MORE ALERT
Feb 18
Alert: ATTEND TUCSON'S 32ND ANNUAL PEACE FAIR & MUSIC FESTIVAL by Stuart T.
(0 comments  |  discussions ) — \\r\\nCOME TO: \\r\\nTucson\\\' s 32nd Annual Peace Fair and Music Festival2014 Theme: Climate JusticeThis FREE event is Arizona\\\'s largest gathering of Peace, Justice, and Environmental groups, with Live Music, Tables, Food, Entertainment, Children\\\'s ... more
Alert: Petitions and More, Febr. 18 by Anneke A.
(0 comments  |  discussions ) — http://animalpetitionsand more.blogspot.nl/2014/02/ petitions-and-more-febr-1 8.html\\r\\n more
Feb 17
Alert: DEMAND ALL PUPPY MILLS BE ILLEGAL ACROSS CANADA by jill C.
(1 comments  |  discussions ) — \\r\\n\\r\\nDEMAND ALL PUPPY MILLS BE ILLEGAL ACROSS CANADA\\r\\n\\r\\nauthor:  jill Campbell\\r\\ntarget:&nbs p;Prime Minister Steven Harper, Senators, Cabinet & Parliament Members\\r\\nsignatures:& nbsp;1,463\\r\\n\\r\\n\\r \\n\\r\\n\\r\\n1,463\\r\\ n5,000\\r\\nwe\\\'ve go... more
Alert: Petitions and More, Febr. 17 by Anneke A.
(0 comments  |  discussions ) — http://animalpetitionsand more.blogspot.nl/2014/02/ petitions-and-more-febr-1 7.html\\r\\n more
Feb 16
Alert: Petitions and More, Febr. 16 by Anneke A.
(0 comments  |  0 discussions ) — http://animalpetitionsand more.blogspot.nl/\\r\\n\\ r\\n more
 
Content and comments expressed here are the opinions of Care2 users and not necessarily that of Care2.com or its affiliates.